Börja spela golf

Golf är en rolig sport som tillfredsställer många sinnen. Allt ifrån att träffa och slå iväg en golfboll till trevlig motion och samvaro i vacker natur.
Det enda som de som börjar spela golf brukar ångra är att de inte börjat tidigare.


Vanligtvis börjar man spela golf hos oss genom att gå en helgkurs för grönt kort i grupp om ca 4 personer lördag till söndag 09:00 – 16:00 båda dagarna.
Vår golfpro Allan går i huvudsak genom de olika praktiska momenten i golf samt genomför en banvandring där praktisk teori diskuteras i verkligheten. Efter helgens kurs har ni fått en bra inblick i vad golf är och hur man utövar sporten såväl praktiskt som teoretiskt.
Teoribok ingår i kursavgiften och efter avslutad kurs gör man instuderingsuppgifter samt teoriprov via hemsidan golf.se
För att slutligen bli godkänd för grönt kort behöver man, utöver genomförd kurs och godkänt teoriprov, spela ett antal rundor tillsammans med en fadder på banan. Hur många rundor man behöver är individuellt, men minst en 9 hålsrunda behöver uppnå motsvarande handicap 54.
Vi välkomnar naturligtvis nya medlemmar till oss även om ni gått kurs någon annan stans.

DETTA INGÅR I EN KURS FÖR GRÖNT KORT HOS OSS
Kurs lördag och söndag ca 12 – 15 timmar, teoribok, inloggningsuppgifter för teoriprov via golf.se, två 9 hålsrundor på golfbanan efter avslutat kurs, samt lån av klubbor.
Pris för ovanstående kurs är 2.495:-
Aktivt golf id med hcp erhålls från den golfanläggning som man väljer att bli medlem i. Varje golfanläggning har sina regler för att bli godkänd för grönt kort.
Varmt välkommen att anmäla Ert intresse för att gå en nybörjarutbildning i golf hos oss på Östad. För att anmäla ert intresse att gå en kurs i grönt kort vänligen ring 0142-70011